Dinsdagavond

19.30- 22.00

Nieuwsbrief Oktober 2020

Beste leden,

Helaas zijn de Herhalingslessen tijdelijk gestopt door de genomen verdergaandeCoronamaatregelen.
Wij willen jullie graag van de nieuwe maarregelen op het gebied van de EHBO- en Reanimatie Coronaregels op de hoogte houden middels dit bericht.
Doe voorzichtig en blijf gezond allemaal. Tot ziens!
Met vriendelijke groeten,

Reanimatie

De richtlijnen zijn als volgt (https://www.reanimatieraad.nl/nieuws/alle-reanimaties-buiten-het-ziekenhuis-volgens-covid-19-richtlijn/)

Voor ons betekent dit onder andere:

• beoordeel de ademhaling door alleen naar de borstkas te kijken, open de luchtweg niet,
  • dek de mond en neus van het slachtoffer losjes af (doek of shawl) en geef GEEN beademingen, WEL borstcompressies,
  • sluit de AED aan zo gauw deze beschikbaar is.
  • Ook staat er dat, mocht je als hulpverlener tot een risicogroep behoren, het verstandig is dat je niet aan de reanimatie zelf deelneemt.

EHBO

Daarnaast:
– zorg dat je zoveel mogelijk schone handen hebt als je aan de hulpverlening begint
– draag handschoenen en bij voorkeur een mondmasker
– Wees alert op Coronasignalen: hoesten, kortademig, koorts etc.
– indien mogelijk, laat het slachtoffer zichzelf helpen en instrueer daarbij (1,5 meterrichtlijn). Houdt ook anderen op afstand.
– Is hulp op afstand niet mogelijk, beperk de nabijheid tot het slachtoffer tot zo min mogelijk BHVers
– blijf zoveel mogelijk uit de ademlucht van het slachtoffer.
– gooi gebruikte middelen na afloop onmiddellijk weg of laat deze goed ontsmetten
– was na afloop je handen goed

Ander nieuws